Düğün Dansı

 


Çiftlerin düğün salonuna girdikten sonra yaptıkları ilk dansa, düğün dansı denir. Düğün dansını yapmak, her çiftin arzu ettiği ve düğün öncesi hayalini kurduğu gelişmelerdendir. Bunun için beraber bir kursa bile giderler. Bu kurs sayesinde daha kolay senkronizasyon yakalanır ve dansa daha çabuk adapte olunur. Düğün dansı, çift tarafından son derece önemli bir performans olduğundan orkestranın da bu giriş müziğini özenle ve dikkatle çalması istenir.

Dans kursu, her evlenen için gidilebilecek hoş alternatiflerdendir. Bu kurs sayesinde, dans konusunda gerekli ve yeterli donanıma erişilebilir. Dans kursuna çift olarak gidilmesi oradan alınacak verimi daha da arttırır. Öğrendiklerini tekrar açısından çift olarak dans kursuna devam etmek; oldukça mühim bir deneyimdir. Bu deneyimi tüm çiftler en ince ayrıntısına kadar yaşamak ister ve yaşadıkları deneyimin yansımalarını da tüm konuklarına özgürce ve keyiflice sunarlar.

Zeybek, düğünün bulunduğu coğrafi bölgeye göre yapılabilen danslardan biridir. Batı Anadolu yöresinde genellikle damat ve arkadaşları zeybek oynar. Bu şekilde oynayan ekipler de bulunmakta olup bu ekipler de düğüne çağrılabilir. Böylece düğün tam anlamıyla renklendirilmiş ve hareketlendirilmiş olur. Batı Anadolu’daki herhangi bir düğünde zeybek oynanmadığı vakit, düğün tamama ermiş sayılmaz. Bu bakımdan evlenecek olan damat ve arkadaşları, düğün öncesi zeybek kursu alarak zeybek oynamayı öğrenirler ve misafirlere hoş bir resital sunarlar.

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VDS Sunucu Satın Al

Aşık Etme Duası

Hearts of Iron 4 Ülke Tagları, HOI4 Ülke Kodları