Altcoin Nedir?

 


Kripto para kelimesini duymayan yoktur diye tahmin ediyoruz. Bilmeyenler için tekrardan belirtelim kripto paralar sanal para olarak değerlendirilir. Sanal paralar elle tutulmayan ancak kredi kartı gibi harcama yapabileceğiniz paralardır. Günümüzde kripto paralar sadece bireysel olarak değil devletler olarak da kullanılabiliyor. Kripto paralardan bahsettiğimizde ilk akla gelen Bitcoin olmuştur. Çünkü bu para birimini kullanan ilk kişilerin çok ciddi paralar kazanmış olması ön plana çıkmasına neden oldu. Daha sonrasında farklı altcoinlerinde piyasaya sürülmesi sonrasında kripto paranın da bir piyasası oluşmuş durumda.

Peki, Bitcoin ve altcoinlerden bahsediyoruz, fakat altcoin haberleri nedir? Nasıl alınır?

Bitcoin’e alternatif olarak geliştirilmiş olan kripto para birimlerine altcoin denilmektedir. Örneğin  Ethereum, Litecoin, XRP gibi kripto para birimlerinin bir altcoin olduğunu söyleyebiliriz.

Altcoin Nasıl Alınır?

Yukarıda belirttiğimiz gibi kripto para piyasasının kendi içerisinde bir borsası vardır. Herkes bu borsadan satın alması gerekir. Satın alınması için yapılması gereken ise dijital bir hesap açılmasını sağlamak. Teknoloji haberleri sunan internet sitelerinden bu dijital hesabın nasıl açıldığını öğrenebilirsiniz. Kripto paralar mobil uygulama üzerinden, borsadan ya da internet siteleri üzerinden satın alınabilir. Banka hesabınızı ve kartınızı kullanarak da yine altcoin satın alabilirsiniz.

Bitcoin ve Altcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Altcoinler üretilirken Bitcoin’deki eksiklikle görülerek hareket edilir. Bunun için altcoinler Bitcoin’lere göre çok daha hızlı işlem görürler. Altcoinlerin ücretleri Bitcoinlere göre daha düşüktür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VDS Sunucu Satın Al

Aşık Etme Duası

Hearts of Iron 4 Ülke Tagları, HOI4 Ülke Kodları