Boşanma Sebebi Yasal Mevzuat?

 


Boşanmanın gerekçeli olan nedenleri Türk Medeni Kanunda açık bir şekilde ifade edilmiştir. Buna göre boşanma talebinde bulunan çiftlerin gerekçeli nedenleri belgeleriyle birlikte sunmaları gerekir. Boşanmalar iki şekilde gerçekleştirilebilir. Birincisi anlaşmalı olan boşanma ikincisi ise çekişmeli olan boşanmadır. Her iki durumda da izlenmesi gereken yol vardır. Buna göre Denizli avukat izlenmesi gereken yol konusunda gerekli bilgileri sağlayacaktır. Evlilikte boşanmaya neden olabilecek pek çok sorun var lakin çiftlerin merak ettikleri hususlardan birisi de kıskançlığın boşanma nedeni sayılıp sayılmayacağı konusunda olmuştur.

Kıskançlık Boşanma Sebebi Midir?

Avukat Denizli hukuk bürosu olarak bu sorunun yanıtını şu şekilde belirtebiliriz. Kıskançlık insanın sahiplenme duygusundan kaynaklanan bir durumdur ve dolayısıyla doğasında bulunur. Birbirini seven eşler birbirlerini kıskanırlar ve bu normal olarak kabul edilmiştir. Ancak eşlerin burada dikkat edilmesi gereken en önemli neden kıskançlığın seviyesinin artırılmamasıdır. Örneğin kıskançlıktan dolayı çiftler birbirlerinin özgürlüğünü kısıtlayabilirlerse bu durum evliliğe zarar verecektir. Dolayısıyla böyle bir durumda kıskançlık boşanma sebebi olarak gösterilebilir.

Aşırı kıskançlığın psikolojik etkileri de ortaya çıkacaktır. Hatta bu kıskançlığın neticesinde şiddet söz konusu oluyorsa işler daha değişecektir. Aşırı kıskanan eşler karşı taraftan şüphelenme ya da kafasında kurma gibi durumlar oluşturabilir. Ve buda daha ciddi problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Kısacası boşanma konusunda doğru yolu izlemek sürecin daha da hızlanmasını sağlayacaktır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VDS Sunucu Satın Al

Instagram Takipçi Sayısını Güvenli Olarak Artırmak

Hearts of Iron 4 Ülke Tagları, HOI4 Ülke Kodları