Mac And Cheese Nasıl Yapılır?

 


Makarnalar dünya mutfağının lezzetleri arasında bulunuyor. Bu makalemizde dünyada çok fazla tüketilen makarna yemekleri arasında olan mac and cheese hakkında bilgi verelim istedik. Ev yapımı olarak da doğal bir lezzet olan bu markanın tarifi makalemizin devamında yer almaktadır.

Makarna çeşitleri arasında bizde çok bilinmiyor olsa da dünyada sayılı lezzetler arasında girmiş bu lezzetin içinde bol miktarda peynir sosu bulunur. Çedar peynirinden hazırlanmış olan sosu sayesinde lezzet oluşturulurken Amerikalıların en çok sevdiği lezzetler arasında bulunmaktadır. Amerikalılar neredeyse her gün bu lezzeti yemek isterler.

Eğer sizde filmlerde gördüğünüz bu lezzeti evinizde kendiniz yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayarak hazırlayabilirsiniz.

Mac And Cheese Tarifi

İlk olarak ihtiyacınız olan malzemelerden bahsedelim. Bir paket küçük taneleri olan makarna, iki yemek kaşığı miktarında tereyağı, bir yemek kaşığı un, iki su bardağı soğuk süt, bir tatlı kaşığı hardal, 1,5 bardak rendelenmiş çedar peyniri, yarım su bardağı parmesan, yarım çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı muskat rendesi.

Tencere içerisinde makarnaları kaynatın ve pişmesini sağlayın, bir sos tavası içinde tereyağını eriterek unu kavurun. Rengi dönünceye kadar üzerine azar azar süt koyun ve topaklanmamasını sağlayın. Üzerine tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyerek 5 dakika boyunca kısık ateşte pişirin ve 3-4 dakika ılımasını bekleyin. Sonra içine hardal ve rendelenmiş peyniri koyup karıştırıp 180 derece fırına sürerek 20 dakika pişirip servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VDS Sunucu Satın Al

Instagram Takipçi Sayısını Güvenli Olarak Artırmak

Hearts of Iron 4 Ülke Tagları, HOI4 Ülke Kodları