Tavi Yöntemi

 


Uzun bir süre boyunca aort darlık problemi olan hastalara uygulanan tek tedavi yöntemi cerrahi yöntemdi. Bu yöntemde göğüs kafesinden kesi açılmakta ve işlem sırasında hastanın kalbi durdurulmaktaydı. Bu cerrahi işlem bazı hasta gruplarında yüksek risk taşıdığı için önerilmemekteydi. Tavi yöntemi kullanılmaya başlandıktan sonra cerrahi için yüksek risk taşıyan hastaların da kalp rahatsızlığı kısa süre içinde çözülebilir hale gelmiştir. Bu yöntemde hastaların kasığından bir borucuk ile giriş yapılmakta ve borunun ucunda yer alan kapakçık doğru yere yerleştirilerek kasıktan tekrar çıkış yapılmaktadır. Ölüm riski yüksek olsa da başka çaresi olmayan hastalara uygulanabilecek bir yöntemdir.

Tavi Kimlere Yapılabilir?

Tavi, özellikle ileri yaş hastalarda uygulanan bir yöntemdir. Kalp rahatsızlığı hariç farklı rahatsızlıkları da bulunan özellikle de kronik problemleri olan hastalar, cerrahi işleme uygun değildir. Bu hastalarda tavi ameliyatı rahatlıkla uygulanabilir. Genel anestezi alamayacak olan hastaların da cerrahi işleme girmesi mümkün olmadığı için bu gruba da tavi önerilir.

Tavi İşlemi Kapakçığı

Tavi işlemi sırasında kullanılan kapakçık, domuz ya da sığırlardan alınan kapakçıklardır ve bu kapakçıklar biyolojik kapakçıklardır. Etrafı bazı maddeler ile örtülen bu kapakçıkların işlem sırasında ya da sonrasında zarar görmesinin önüne geçilmiş olur. Ameliyat yaklaşık yarım saat sürmekte ve herhangi bir komplikasyon gelişmemesi halinde hastalar 24 saat içerisinde taburcu edilmektedir. Sonraki bir aylık süreç takip edilmekte ve kontroller yapıldıktan sonra hasta normal yaşantısına geri dönmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VDS Sunucu Satın Al

Instagram Takipçi Sayısını Güvenli Olarak Artırmak

Hearts of Iron 4 Ülke Tagları, HOI4 Ülke Kodları